Avlösning & Ledsagning börjar hos Ekens assistans

apply for work 2021 09 04 05 43 24 utc scaled 1

Hur ansöker man om Avlösning & Ledsagning

Ekens assistans utför insatserna Avlösning och Ledsagning på uppdrag av Lunds kommun. Du ansöker om insats hos LSS-handläggare. När du beviljats insats så väljer du om du vill att Ekens assistans ska vara din utförare. För oss på Ekens är det viktigt att du som kund är delaktig och har valfrihet över vem, när och hur stödet ska utföras.

apply for work 2021 09 04 05 43 24 utc scaled 1
helping with homework 2021 08 26 16 31 13 utc scaled 1

Avlösarservice

Avlösning är en insats som främst beviljas för barn och deras vårdnadshavare. En avlösare tar tillfälligt över omvårdnaden om ditt barn för att du ska ha tid att koppla av eller göra annat utanför hemmet. Avlösningen sker på barnets villkor och utifrån barnets behov och önskemål, ex. läsa bok, enklare matlagning, personlig hygien, leka, gå på lekplatsen etc. Avlösningen sker i hemmet eller i närliggande område. Du och ditt barn är med och väljer vem som ska vara avlösare hemma hos er. Vi på Ekens har många erfarna medarbetare med olika kompetenser och intressen. Utefter vad ni önskar ger vi förslag på kandidater som matchar era behov och önskemål. Ni har också möjlighet att själv komma med förslag.

Ledsagarservice

Ledsagning innebär att ha en person som följer med dig, för att ex. delta i olika kultur- och fritidsaktiviteter, träna eller för att ta dig till att träffa dina vänner. Ledsagning är en insats som både barn, ungdomar och vuxna kan ha. Ledsagningen sker på dina villkor och efter dina behov och önskemål. Vi på Ekens har många erfarna medarbetare med olika kompetenser och intressen. Utefter vad du önskar ger vi förslag på kandidater som matchar dina behov och önskemål. Du har också möjlighet att själv komma med förslag.

assistans 3
concept of support for children with autism syndro 2022 03 22 15 22 25 utc scaled 1
concept of support for children with autism syndro 2022 03 22 15 22 25 utc scaled 1

Varför Ekens assistans?

När du blivit beviljad ledsagning eller avlösning via Lunds kommun kan du välja Ekens assistans som utförare. I ditt beslut står antal timmar du är beviljad per månad. Dessa timmar väljer du sedan själv hur och när de ska användas.

Vem som ska komma till dig/din familj bestämmer du

Våra medarbetare har kompetens och erfarenhet och alla som arbetar med barn lämnar årligen in ett utdrag ur belastningsregistret. Samtliga medarbetare får introduktion och är väl införstådda gällande tystnadsplikt. Ekens har kollektivavtal och erbjuder goda villkor för sina medarbetare.

Om du har funderingar på att ansöka om personlig assistans har vi på Ekens kundansvarig med lång erfarenhet och kompetens. Vi kan hjälpa dig med rådgivning eller ansökan och stöttar dig hela vägen i processen.

Hos oss har du möjligheten att påverka, att välja och få insatsen utformad efter dina behov och önskemål!

Skip to content